Načítání obsahu, prosím počkejte

Proč se kočky tak moc děsí okurek?

29. 3. 2020 – 11:45
0
Proč se kočky tak moc děsí okurek? Opravdu jsou takové vtípky nutné? | zdroj: Profimedia

Videa, zachycující vyděšené reakce koček na obyčejnou salátovou okurku, zaplavují internet už pár let a málo kdo je tak mohl minout. K vidění jích jsou doslova stovky a stále další přibývají. Proč se ale kočky děsí něčeho tak obyčejného? A je vůbec správné si ze svých mazlíčků dělat takovouhle ošklivou legraci? 

Scénář těchto domácích vtípků na kočičky je vždy stejný. Zvířátko si zrovna dopřává jídlo z misky a nevnímá tak, co se kolem něj děje. Kočky jsou totiž jako šelmy zvyklé jíst jen na místě, kde se cítí skutečně bezpečně a jejich ostražitost tak v takovou chvíli opadává. 

V této nestřežené chvíli pak páníčci do bezprostřední blízkosti kočky zabrané do jídla nenápadně položí salátovou okurku, tak aby si jí zvíře všimlo, až když skončí s krmením. Kočičky pak na okurky reagují opravdu extrémně. Vyděšeně skáčou pryč a předvádí nejrůznější kreace, zatímco páníčkové se do toho všeho svým zvířátkům smějí, jak můžete vidět i v přiloženém sestřihu nejrůznější domácích videí koček a okurek.

zdroj: youtube.com

Co přesně malé chlupáče tak moc děsí na okurkách? Ve skutečnosti podle řady odborníků vůbec nic. O okurky samotné tu totiž vůbec nejde, pouze se díky internetu staly nedílnou součástí tohoto fenoménu. Kočky by ale podle všeho podobně reagovaly na jakýkoliv cizí předmět, který by se zničehonic objevil za jejich zády v jejich domácím prostředí - ať už by měl jakýkoliv tvar a barvu.

Jistě je to zajímavý vtípek, je ale opravdu správné si takto dělat legraci ze svých miláčků? Kočky na podobných videích jsou evidentně k smrti vyděšené a vystresované, což pro ně může mít i následky - například se přestanou cítit dobře ve svém domově a budou více napjaté a ostražité. Před podobnými vtípky tak varují i někteří odborníci. Kočky se navíc během svých úleků mohou jednoduše i zranit. 

Raději tak svým miláčkům podobnými žerty krmení neozvláštňujte. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články