Načítání obsahu, prosím počkejte

Život se slepou kočkou

16. 3. 2020 – 14:42
0
Život se slepou kočkou Kočka v brýlich. | zdroj: Pixabay

Zkoušeli jste někdy chodit po domě se zavřenýma očima? Jakkoliv důvěrně svůj vlastní byt znáte, není to jednoduché. Kočky mají sice lepší čich i sluch, než my, na svém zraku jsou však stále závislé. Jak usnadnit život slepé kočce?

  • Rozmístění nábytku - Než si kočičku vezmete domů, dobře si rozmyslete, kde bude co. Každá změna nebo přesun nábytku či její misky pro ni totiž bude velmi matoucí. Naučte jí, kde má misku s jídlem a záchod tak, že jí postavíte přímo před ně a pak jí dáte čas prozkoumat okolí.

  • Udržujte pořádek - Snažte se eliminovat cokoliv, o co by vaše nová kamarádka mohla zakopnout. Boty dejte do botníku, deštníky do skříně - snažte se podlahu udržovat tak prázdnou, jak je možné.

  • Zapojte ostatní smysly - Slepé kočky si hrají stejně rády, jako ty zdravé. Pořiďte hračky, které chrastí nebo zvoní, aby je snadno našla, určitě ocení i hračky s voňavou šantou kočičí.

  • Ostatní zvířata - Pokud máte další mazlíčky, se kterými si vaše slepá kamarádka nerozumí, dejte jim na obojek rolničku nebo zvonek, aby věděla, kde se nacházejí a mohla se schovat, pokud je nechce potkat.

  • Dejte jí vědět, kde jste - Slepá zvířata se snadno vylekají. Než kočičku tedy pohladíte, promluvte na ni, aby věděla, kde jste a kdo se jí dotýká.

Život se slepým zvířetem přináší různé výzvy. To však neznamená, že vám slepá kočička nebude věrnou a milující společnicí.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články