Načítání obsahu, prosím počkejte

Pije vaše zvíře ze záchoda? Zpozorněte!

7. 3. 2020 – 19:40
0
Pije vaše zvíře ze záchoda? Zpozorněte! Záchodová voda je nebezpečnější, než se může zdát | zdroj: Profimedia

Není nijak nezvyklé vidět pejska nebo velmi dobrodružnou kočku nakloněné nad toaletní mísou, jak se snaží napít. Přemýšleli jste však někdy nad tím, jestli je to vůbec bezpečné?

Chemie

Pokud používáte tablety, které se lepí či zavěšují přímo na mísu, dejte pozor, aby je váš mazlíček omylem nesnědl. Tyto prostředky jsou rozpustné ve vodě, v menším množství by tedy neměly způsobit víc, než lehké podráždění žaludku či zvracení, rozhodně však pro nikoho nejsou zdravé.

Pokud se zvíře jen napije vody, která přes tyto tablety prošla, můžete mu nabídnout trochu mléka, aby se chemie v nich ještě více naředila. V případě jejich požití však neotálejte s návštěvou veterináře.

Horší jsou přípravky, které se dávají přímo do toalety, ať už jde o tablety na její odblokování nebo o všemožné čističe. Jejich požití je nesmírně nebezpečné a pokud se zvířeti nedostane pozornosti profesionála, může být i smrtelné.

Bakterie

I v té nejčistší domácnosti je toaleta pořád místem, ve kterém se množí bakterie. Jejich požití pak může vašemu chlupáči způsobit v břiše pěknou paseku.

Další nebezpečí platí jen pro menší zvířátka. Menší plemena psů, kočky či jiní drobní mazlíčci mohou při průzkumu toalety uklouznout a spadnout do ní. V úzké záchodové trubici by pak mohli zůstat uvězněni, zranit se při pokusech dostat se ven, nebo se dokonce utopit.

Jakkoliv nepravděpodobné se vám tyto scénáře mohou zdát, nikdy neuškodí na vašeho chlupatého kamaráda dohlížet a pokud odcházíte z domu, není špatný nápad záchod pro jistotu zavřít.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články