Načítání obsahu, prosím počkejte

Ovoce, které psa může potěšit i zabít

30. 1. 2020 – 13:30
0
Ovoce, které psa může potěšit i zabít Psi si mohou pošmáknout i na jablkách, vhodná jsou však jen ta řádně vypeckovaná! | zdroj: Profimedia

Psi si nepošmáknou jen na granulích či kusu masa - občas ocení i ovoce! Seznamte se s plody, kterými jim uděláte radost, i s těmi, které byste svým miláčkům rozhodně servírovat neměli!

Začněme u bezpečných pochoutek. Pokud zvažujete, zda se se svým psem rozdělit o banán, co máte ke svačině, klidně tak učiňte. Tuto baštu bohatou na draslík ocení a bolebřich, nebo dokonce otravu mu tím rozhodně nedopřejete.

Pokud zůstaneme u v zimě snadno dostupného menu, může pes okusit pomeranče, ananas, ale i kiwi, které je pro ně vitamínová bomba. Všechno však servírujte bez slupky. A s pomeranči ani ananasem to nepřehánějte, neboť jsou hodně sladké.

V létě si psy mohou pošmáknout i na jahodách, k velkým dobrotám patří také borůvky. Plody jsou to však sladké, takže je lepší dávat je spíše za odměnu. Nutno však podotknout, že pro to mají velikost vskutku ideální. A "parametry" zdravých dobrot tak splňují na výbornou.

Ostražití však buďte u broskví. Ty sice psy můžou, připravte je však vypeckované, neboť pecka je pro hafany toxická. To samé platí i u pecek melounu a jablek, v misce je přípustná jen dužina. Žaludek hafanů pak nesnese ani avokádo a cibuli, zvrací po nich. Hrozny, hrozinky a třešně pak mohou psy dokonce zabít! V prvních dvou případech hrozí selhání ledvin, u třešní pak otrava kyanidem.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články