Načítání obsahu, prosím počkejte

Valentýn může vaše mazlíčky i zabít

13. 2. 2020 – 8:46
0
Valentýn může vaše mazlíčky i zabít Valentýn může být pro domácí mazlíčky nebezpečný | zdroj: Pixabay

Ať už jej máte rádi nebo ne, 14. únor se blíží a s ním i svátek svatého Valentýna, svátek lásky. Nezapomeňte ani na své čtyřnohé miláčky! Spousta valentýnských dárků pro ně totiž může být nebezpečná.

Květiny

Celá škála květin je pro domácí mazlíčky nebezpečná - zvláště pak pro kočky, které zeleň s oblibou okusují. Pozor si dejte zejména na lilie či orchideje, obecně však platí, že pokud si nejste na sto procent jistí, že je váš pugét jedlý, neměli byste jej se svým chlupáčem nechávat bez dozoru. Nejpopulárnější jsou touto dobou nejspíš růže, které sice jedovaté nejsou, jejich trny však mohou také napáchat značné škody. 

Alkohol 

Máte-li v plánu slavit doma s lahví vína či šampaňského, ujistěte se, že se k vám váš mazlíček nepřidá. I malé množství alkoholu může zvířatům způsobit vážné zdravotní potíže včetně zvracení, průjmů či otravy. Nikdy nenechávejte otevřené lahve či plné skleničky v jejich dosahu.

Sladkosti

Kdo nemiluje čokoládu? Váš pejsek by rumovou pralinkou nejspíš také nepohrdnul, rozhodně by se k ní však neměl dostat. Kakao je pro zvířata jedovaté a ve větším množství může způsobit i smrt. Pokud si děláte skutečnou filmovou romantiku se svíčkami, nezapomeňte je zabezpečit, ohořelé fousky nikomu radost neudělají.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články