Načítání obsahu, prosím počkejte

ZVÍŘATA MOHOU TAKÉ CESTOVAT! Tito dva drobečkové to dokázali!

ZVÍŘATA MOHOU TAKÉ CESTOVAT! Tito dva drobečkové to dokázali! zdroj: Pixabay.com

Vskutku rušné měsíce za sebou mají kočka Quita a papoušek Coco Lee. Se svým "páníčkem" totiž objeli a řadu evropských měst. 

Robert Stephenson-Padron cestování prostě a jednoduše zbožňuje. Kaliforňan, který od roku 2006 žije v Evropě jako expat a momentálně pobývá v Londýně, si nejdříve pořídil papouška. V roce 2019 pak adoptoval Quitu, křížence habešské kočky, a jeho život nabral nové grády.

Quita je totiž "vytrénovaná", aby uvykla lidem a zvládla chodit v postroji. Robert s ní nejdříve absolvoval kratší vycházky, její první velká cesta byla do Francie, kam vyrazili na svatbu přátel a výlet zakončili v Paříži. Postupně se pak Quita stala ostřílenou cestovatelkou, kterou zřejmě jen tak něco nerozhází.

Dosud tak s papouškem, který je také fanda do cest, a Robertem navštívila tři desítky měst - včetně Florencie, Vatikánu, Pisy, Milána, Říma, Innsbrucku, Mnichova či Norimberku. Podle Roberta si Quita cestování užívá, zásluhu na tom však má podle něj i to, že prostě ráda jezdí autem, a jak se ukázalo, nevadí jí ani plavba trajektem.

Už ze své povahy prý také inklinuje k chození na frekventovaná místa. Zároveň však upozornil, že pokud kočka nemá náladu, prostě nikam nejdou a vyhýbají se také prostředí, na nichž zvířata dala najevo, že je nemají ráda. Na své společníky je Robert také velice opatrný a bere jako dar, že jsou s ním ochotna cestovat.

Naprostá většina lidí prý na netradiční cestovatelské trio reaguje pozitivně. A tou menšinou lidí, která nemá zvířata ráda, se dle Robertových slov tato partička rozhodně nermoutí.

Jejich výlety můžete sledovat také na instagramu.

Zdroje:  metro.co.uk

Nejnovější články