Načítání obsahu, prosím počkejte

Pro psa bez tlapek si jela přes půlku světa

13. 12. 2019 – 13:58
0
Pro psa bez tlapek si jela přes půlku světa Psík dostal stylové protézy, má jich celý "botník" | zdroj: Profimedia

Londýňanka Rafi Sahinová v roce 2017 hledala dalšího psa. Náhoda tomu chtěla, že si pro něj nakonec dojela až do Jižní Koreje. Proč?

Rafi Sahinová je velká milovnice psů - momentálně má tři! Když se rozhodla, že si pořídí třetího, začala pátrat po nabídce útulků, nakonec to však dopadlo tak, že si koupila letenku. Přečetla si totiž reportáž o čínském festivalu psího masa a dostala se na stránky organizace, která psy z rukou řezníků zachraňuje.

Ta má pobočku i v Jižní Koreji a právě tam Sahinová objevila svého vysněného parťáka. Zvíře, u něhož zřejmě málokdo věřil, že by ho někdo v budoucnu mohl adoptovat.

Jindolovi totiž chybí zadní tlapky. Když ho jeho zachránci objevili na ulici, byl špinavý, vystrašený a zle zraněný, stres ho zmáhal i během pobytu v útulku. Rafi však zároveň zdůraznila, že ze strany pracovníků se mu dostalo dobré a láskyplné péče.

Poté, co ho Sahi, která předtím organizaci kontaktovala z Británie, potkala přímo v Koreji, chemie zafungovala skvěle. Podle Britky se rychle ukázalo, že spolu budou vycházet velice dobře. Pes prošel několikaměsíčním procesem zdravotních kontrol a očkování a nakonec mohl počátkem letošního roku se svou novou paničkou odjet do jiné země, začít zbrusu nový život.

Dostane bionické protézy?

Jindol v Británii podstoupil několik zákroků, života si však užívá i s omezením, které mu jeho hendikep přináší. Safi uvedla, že když ho poprvé vzala na pláž, byl tak šťastný, že se neubránila dojetí. Rozhodla se pro něj založit sbírku na vymakané protézy, které by mu jeho život ještě zkvalitnily.

Sama se přitom potýká se závažnými zdravotními problémy. Před 10 lety jí totiž diagnostikovali epilepsii a navíc se u ní rozvinul Ehlersův-Danlosův syndrom, který se vyznačuje hypermobilitou kloubů a velice zranitelnou kůží.

A jak se snese Jindol s dalšími nevlastními "sourozenci"? Prý úplně v pohodě. Jak fenka francouzského buldočka Lyra, tak i kříženec huskyho a samojeda Loki ho přijali mezi sebe.

zdroj: Archiv

Dosud se však neví, jak Jindol přišel o své nohy. Je možné, že mu je usekl řezník, nikdy to však nebylo potvrzeno...

Zdroje:  Unilad

Nejnovější články