Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak dlouho vydrží psi bez jídla?

29. 6. 2020 – 21:35
0
Jak dlouho vydrží psi bez jídla? Ilustrační snímek | zdroj: Pixabay

Dojí váš pes poslední granuli v misce a už odpočítává čas do dalšího jídla? Když se s dalším přídělem zpozdíte, čekejte, že vám to patřičně vyčte. Ale co když se zpozdíte o víc než pár hodin? Jak dlouho vydrží pes bez jídla, než se to na něm začne projevovat?

Pokud nastane neočekávaná situace a nebudete moct svého pejska nakrmit tak, jak je zvyklý, nezoufejte. Vynechání jednoho dvou jídel – za předpokladu, že má k dispozici vodu! – mu zas až tak neublíží.

Zdravý pes dokáže bez jídla vydržet až 48 hodin, aniž by to na něm zanechalo zdravotní následky. Naopak, dvoudenní půst může být dobrým řešením, pokud váš pes trpí zažívacími problémy, zejména průjmem. Hladovění mu – stejně jako je tomu u lidí – prospěje, zklidní mu trávicí trakt a poskytne dost času na zotavení. Takže žádné strachy!

Problém nastává po delším hladovění. Zdravý středně velký pes začne do svých tukových zásob sahat po zhruba pěti dnech bez jídla. Ve chvíli, kdy i tato zásoba dojde, začnou mu postupně selhávat životně důležité orgány.

Jak dlouho to potrvá do trpkého konce, je otázkou – příliš vědeckých studií se hladověním psů nezabývá. Podle síly a odhodlání psa může jít i o týdny krutých bolestí…

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články