Načítání obsahu, prosím počkejte

Wellness pro zvířata: Co čeká psy v lázních?

17. 11. 2019 – 8:22
0
Wellness pro zvířata: Co čeká psy v lázních? Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Štědří majitelé dopřávají v současnosti svým psům nejrůznější požitky - včetně relaxu v "odborné" péči. Co vašeho mazlíčka čeká v takzvaných psích lázních? 

Jedná se o trend, který ze zahraničí dorazil i do Česka. A ačkoliv někteří konzervativnější chovatelé si možná u nápadu dopřát psovi lázně budou klepat na čelo, tak je třeba říct, že se těchto radovánek účastní psi všeho věku - a plemen.

Zastánci lázeňských procedur po hafany tvrdí, že blahodárně působí na nervový systém zvířat, jejich kůži a srst a přispívají též k regeneraci svalů. 

Od bahna až po masáž

Jednou z nabízených procedur bývá například "koupačka z bonusem", kdy pes absolvuje vanu s bublinkami či bez, a následně nanesení regenerační masky a zábal. Srst by se v důsledku této péče měla lépe rozčesávat, odolávat špíně a být prostě tip top. 

Pro psy však bývá v nabídce i nefalšovaná bahenní terapie - takzvaná thalassoterapie. Tehdy "základní" koupel obohatí nanesení bahna na psí srst a následný zábal, nebo rovnou masáž. 

I v byznysu zaměřeném na psy však frčí nejen bahno, ale i vůně! Ať už se jedná o voňavou koupel doprovázenou relaxační hudbou, aromaterapii, kdy je pes (s) voňavou kosmetikou masírován. Je váš pes nervózní? Zkuste levanduli! Dali jste si při včerejším výletu do těla? Pomoci má osvěžující máta... Jestli však celý proces bude psa bavit, vám samozřejmě zaručí málokdo.

profimedia-0153653327 Pes během lázeňské koupele | zdroj: Profimedia

Jsou tu však i další radovánky, které někdy splývají se servisem zajetých psích salonů. Třeba psí pedikúra, koupání, vyprazdňování žlázek či stříhání a trimování. 

Například v anglickém Burnley pak existuje i psí hotel, kde si majitelé a psi mohou užívat wellness doslova bok po boku. A kromě výše zmíněných antistresových procedur tu psi dostanou třeba i natáčky na hlavu... 

Pokud však víte, že váš pes by na podobné srandičky "fakt nebyl", tak nesmutněte. Koupel v rybníku a kvalitní vyválení se v přírodním bahně (nejlépe v opačném pořadí) na čerstvém vzduchu též nebývá špatná... Zvlášť během krásných, letních dnů. 

 

Zdroje:  Profimedia , https://www.wellpes.cz

Nejnovější články