Načítání obsahu, prosím počkejte

Videa s kočkami dodávají energii a zlepšují náladu

Videa s kočkami dodávají energii a zlepšují náladu Hrající si koťata jsou vděčným tématem internetových videí | zdroj: Pixabay

Jedna ze známých internetových pastí, u kterých mnozí milovníci zvířat stráví celé hodiny: zábavná kočičí videa. Co když jsou pro nás ale ve skutečnosti prospěšná?

Podle studie univerzity v americké Indianě se nejedná jen o plytké zabíjení času. Sledování videí s kočkami zvyšuje energii a dobrou náladu!

"Někteří lidé si myslí, že kočičí videa nejsou dostatečně vážným tématem pro studii, jedná se však o jeden z nejpopulárnějších způsobů využití internetu," říká profesorka Jessica Gall Myricková, autorka studie.

Prokrastinací k lepším výsledkům

Profesorkal Myricková oslovila sedm tisíc lidí a zkoumala, jakým způsobem ovlivňují kočičí videa jejich emoce.

Ukázalo se, že naprostá většina lidí po sledování videí cítila nejen lepší náladu, ale také přísun energie a nadšení do práce. A to i přes to, že za milovníky koček se považovalo jen 36 procent dotazovaných.

Mnoho z nich také uvedlo, že videa sledovali mezi studiem či prací, jako potřebný odpočinek, což jim dopomohlo k lepším výsledkům.

Blahodárné účinky hrajících si kočiček údajně převyšovaly zlost z vlastní prokrastinace.

Nejpopulárnějšími platformami pro sledování těchto videí jsou Instagram, Facebook a samozřejmě YouTube, na kterém byly již v roce 2014 více než dva miliony videí s kočkami. Všechna dohromady měla přes 26 miliard zhlédnutí. Mezi nejoblíbenější kočky pak patří Lil Bub nebo Grumpy cat.

Takže až příště v práci sáhnete po mobilu, abyste se podívali na nejnovější kompilaci vtipných videí s kočkami, nemusíte se cítit provinile. Ve skutečnosti si jen zlepšujete náladu, abyste pak pracovali o to lépe!

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články