Načítání obsahu, prosím počkejte

Hrdinka, která se vrhla do plamenů, aby zachránila svou rodinu

Hrdinka, která se vrhla do plamenů, aby zachránila svou rodinu Scarlett se svou paničkou. Nakonec prožila dlouhý život | zdroj: Wikipedia.org

Kočičí osudy jsou někdy neuvěřitelné - a náročné. Jeden takový potkal americkou kočku Scarlett. Drama, kterým (doslova) prošla, se proslavila po celém světě, ačkoliv následky si nesla po celý život.

Scarlett neměla na začátku života moc štěstí. Byla kočkou bez pevného rodinného zázemí - alespoň v roce 1996, kdy došlo k události, která ji poznamenala a zároveň svým způsobem "zachránila". Scarlett tehdy přebývala v jedné opuštěné garáži v Brooklynu a starala se o svá koťata.

A právě tuto budovu zachvátil požár. Když hasiči dorazili na místo a dostali oheň pod kontrolu, všiml si jeden z nich, že je tam kočka, která vynáší z hořící budovy koťata - jedno po druhém.

Když vynesla poslední, poňuchala každé čumákem, aby se ujistila, že na žádné nezapomněla, neboť byla dočasně oslepena. Pak upadla do bezvědomí. Měla spálené packy, uši, popálené okolí očí i značnou část srsti na hlavě.

Hasič, který si ji všiml, jmenoval se David Gianelli, odvezl kočičí hrdinku na veterinární kliniku, kde se jí i koťátek ujali. Nejslabší podlehlo měsíc po dramatické události virové nákaze, zbylá však přežila a mohla jít k adopci. Na klinice se je nakonec rozhodli rozdělit do párů a věnovat rodinám žijícím na Long Island.

Ohledně Scarlett pak přišly tisíce žádostí! Veterináři se jí však nakonec rozhodli dát jisté Karen Wellenové, které krátce předtím zabilo kočku auto. Wellenová prý uvedla, že po této zkušenosti se rozhodla adoptovat jen zvířata, která potřebovala speciální péči. A tu pak Scarlett také poskytovala. Kočka se navíc stala hvězdou, dodnes se zvířatům, která se zachovala statečně, uděluje v Americe cena, která nese její jméno.

Scarlett i její přeživší koťata prožila dlouhý život. Kočičí máma-hrdinka zemřela 11. října 2008.

Zdroje:  Wikipedia.org , cheatsheet.com

Nejnovější články