Načítání obsahu, prosím počkejte

Může pes sníst hrocha? Veterináři vědí své

7. 12. 2019 – 20:26
0
Může pes sníst hrocha? Veterináři vědí své Kovový šperk není zrovna bašta | zdroj: Profimedia

Řada amerických veterinářů se každoročně účastní soutěže o nejbizarnější věc, kterou úspěšně vyjmuli z útrob domácí mazlíčků. I letošní ročník klání What they ate? (Co snědli?) byl řádně "výživný".

Naprostou vítězkou se na podzim stala jistá slepice páva, která spolkla šperky - srdíčko a Amorův šíp - krátce po svatém Valentýnu!

Podle veterinářky Julie Burgeové si rodina oné pávice začala dělat starosti, neboť rodinný mazel se neměl k jídlu ani k pohybu. Rentgenové snímky pak všechny překvapily. Nakonec se podařilo vyjmout jen srdíčko. Šíp zůstal uvnitř těla - a paví madam pod bedlivým dohledem ,svých blízkých i odbornice. Pro případ, že by kus šperku začal dělat nějakou neplechu.

V soutěži podivných případů je zmíněn i kůň, který se pokusil spolknout rukojeť od bičíku, nebo labrador jménem Brodie. Tento hafan spráskal vidličku. Jiný, šestnáctiměsíční, pes, snědl pytlík s desítkami mincí. Za pozornost stojí i německá doga, která při hře chytila hračku přímo do krku, fenka Bella, která snědla sedm (!) malých gumových kachniček či další fenka Ava - ta si (ne)pošmákla na hračce ve tvaru hrocha.

profimedia-0474475974 Hroch, čerstvě vytažený z útrob psa | zdroj: Profimedia

Jistý německý ovčák pro změnu spolkl žárovku.

Nu a s láskou jsme začali a s láskou i skončíme. Šperk v tomto tvaru, dokonce s nápisem Love, totiž spolkla zrzavá kočka Pumpkin (Dýně).

Nutno podotknout, že všechna zvířata dramata přežila. A k výherci celé soutěže putovala odměna ve výši 500 dolarů.

Zdroje:  Profimedia , dailymail.co.uk , http://www.storytrender.com

Nejnovější články