Načítání obsahu, prosím počkejte

Chcete být sexy? Pořiďte si psa, tvrdí studie

Chcete být sexy? Pořiďte si psa, tvrdí studie Se psem jsme víc sexy | zdroj: Profimedia

Máte pocit, že se vám v otázkách srdce nedaří? Pořiďte si mazlíčka, získáte na sexappealu radí nová studie. Ale pozor, vybírejte pečlivě, některá zvířata by vám totiž body mohla ještě ubrat.

Petsies, společnost vyrábějící plyšové hračky, se od vzorků jednoho tisíce respondentů pokoušela zjistit, jestli vlastnictví domácího mazlíčka dělá člověka pro potenciálního partnera atraktivnějším. Výzkumníci dotazovaným ukázali 12 fotografií stejných lidí. První skupina subjektů dostala fotografie, na kterých jsou lidé se zvířátky, druhá skupina pak viděla fotky bez nich.

Na velikosti záleží

Muži byli podle fotografií se štěňaty označeni v průměru o 24 procent atraktivnější a o 14 procent důvěryhodnější, než když byli na fotografiích bez nich. Toto však platilo jen pro psy střední velikosti. Muži s velkými hafany už tak populární nebyli, údajně totiž vyhlíželi hrozivě.

Pejskařky měly také úspěch. Ženy s velkými psy získaly v průměru o sedm procent více bodů za přitažlivost, ženy s malými psíky je ještě o dvě procenta převyšovaly.

Kočky lásce nepřejí

Nejhůře z toho vyšly kočičí mámy. Ženy, které byly na fotografiích s koťaty, byly hodnoceny jako nejméně přitažlivé, ty s dospělými kočkami pak jako nejméně důvěryhodné.

Ve výsledku se tedy jedná o dobrou zprávu pro milovníky psů. Tak zapomeňte na Tinder a běžte lásku hledat do parku! Ale pozor - pejska s sebou!

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články