Načítání obsahu, prosím počkejte

Čivavy, které se proslavily

Čivavy, které se proslavily Čivava Moonie alias Bruiser ve filmu Pravá blondýnka | zdroj: Profimedia

Čivava je plemeno, které si získalo obzvlášť velkou popularitu mezi celebritami. A mnohdy tak na těchto "vyvolených jedincích" též ulpěla špetka slávy paniček a páníčků. Víte však, že o čivavě existuje i film? A že existovala čivava, která rozdávala radost, i když prožila hodně smůly?

Snímek čivava z Beverly Hills vychází právě z toho, že čivavy bývají oblíbeným "doplňkem" světových celebrit. Bílá elegantní čivava Chloe, hlavní hrdinka příběhu, je prostě zvyklá na život luxusu, módní oblečky, vybrané menu a diamantový obojek.

Jenže jednoho dne je během výletu do Mexika unesena a absolvuje velké pouliční dobrodružství se psy, kteří nemají ani špetku z vybraného rodokmenu. Hlavní zvířecí role si ve filmu střihli čivava Angel a kříženec čivavy Rusco. Oba prý během výcviku projevili velký talent a inteligenci a zvládli řadu triků! Z lidských herců jim pak sekundovali šmrncovní Jamie Lee Curtisová a Piper Perabo.

Ale zpátky do Ameriky. Právě tam žila jedna z nejslavnějších čivav světa patřící reálné celebritě -  Tinkerbell, pejsek Paris Hiltonové. Tinkerbell se proslavila v reality show Simple Life (v češtině Zlatý holky), kde Paris účinkovala s Nicole Richieovou.

Mimochodem i Tinkerbell byla nějaký čas, konkrétně týden, v roce 2004 pohřešovaná a Paris za její nalezení nabídla odměnu pět tisíc dolarů. Fenka se nakonec vrátila domů, nikdy se však nevysvětlilo za jakých okolností a kde vlastně těch několik dní byla. Tinkerbell zemřela po životě stráveném v luxusu ve 14 letech v roce 2015.

S další slavnou, byť "fiktivní" kráskou se pojí čivava Moonie. Ta si zahrála ve snímku Pravá blondýnka mazlíčka zpočátku "hloupé", posléze fikané kočky Elle Woodsové. Ve snímku, který se dočkal i pokračováni, jste ji mohli vidět jako psíka jménem Bruiser. Moonie se dožila velice slušného věku, zemřela v roce 2006 v 18 letech!

Pes, který překonal nepřízeň

Hrozný začátek života měla čivava Willy. Pejska s těžkým zraněním páteře a pořezaným krkem kdosi počátkem 90. let nechal v lepenkové krabici v Los Angeles. Willy sice měl štěstí, že se dostal na veterinu, postižené zvíře si však dlouho nikdo nechtěl adoptovat. Nakonec si ho domů odnesla Deborah Turnerová a pes, který si vybral velkou porci smůly, se dočkal značné slávy i lásky blízkých.

Stal se hlavním hrdinou dvou velice dobře prodávaných knížek pro děti a psem, který spojoval svět postižených a zdravých lidí. Pohyboval se s pomocí speciálního vozíku, což mu přineslo přezdívku Wheely Willi. Tato čivava zemřela též v úctyhodném věku 18 let, leč v důsledku ošklivého zranění. Deborah totiž v lednu 2009 uklouzla na mokré verandě a pejsek jí vyklouzl z ruky. Zranili se oba. Ona si zlomila nohu, čivava též měla několik zlomenin a nikdy se, navzdory několika operacím, pořádně nezotavila. Odešla na sklonku roku 2009.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články