Načítání obsahu, prosím počkejte

Psi si nezaslouží umírat sami. Milovnice zvířat založila psí domov důchodců

14. 2. 2022 – 9:09
0
Psi si nezaslouží umírat sami. Milovnice zvířat založila psí domov důchodců Valerie Reidová poskytuje domov a lásku osmdesátce psích seniorů | zdroj: Profimedia

Američanka Valerie Reidová z Missouri proměnila svůj domov v hospic pro staré psy. Stará se až o osmdesátku psích seniorů bez páníčků, kteří tak nemusí trávit své poslední dny o samotě v útulcích.

Čtyřiačtyřicetiletá milovnice zvířat založila neziskovou organizaci Whispering Willows Senior Dog Sanctuary v Harmitage v roce 2017 poté, co marně hledala domov pro stárnoucího dobrmana svého otce. Sama si zvíře nechat nemohla, s manželem už byli na hranici počtu zvířat stanovených městskou vyhláškou. Jenže o mazlíčka v seniorském věku neměli nikde zájem, píše server Daily Mail. 

Uvědomila si, že podobných případů je mnoho. Lidé zemřou a zanechají po sobě mazlíčka v taktéž důchodovém věku, případně odcházejí do domova seniorů a nemohou si ho vzít s sebou. Psí senior jen stěží najde nového majitele, a tak nemálo z nich končí svou cestu v útulcích, kde zpravidla žijí až do smrti. 

Představa osamělé smrti poté, co zvíře dělalo společnost svému pánovi, Reidovou nakonec přivedla k myšlence založit vlastní psí hospic. S manželem se přestěhovali do stavení s rozlehlým pozemkem a jejich hospic poskytuje domov současně zhruba osmdesátce psích seniorů. Mají úplnou volnost pohybu, užívají si zahradu, ale i bezpočet pelíšků. Necítí se tak sami a své poslední týdny a měsíce tráví v prostředí, kde se cítí milováni. 

Každý týden tu najde nový domov průměrně pět pejsků, stejný počet jich zároveň uhyne. Od jeho otevření hospicem prošlo něco přes 800 pejsků, když nadešel jejich čas, každému z nich udělali otisk tlapky a pomalovali ho akvarelem. Na památku.

Zdroje:  Daily Mail

Nejnovější články