Načítání obsahu, prosím počkejte

Na ochrnuté štěně se složily desítky lidí. Dostalo speciální vozíček a dočká se léčby

1. 11. 2021 – 8:29
0
Na ochrnuté štěně se složily desítky lidí. Dostalo speciální vozíček a dočká se léčby Pumpkin se pohybuje pomocí speciálního vozíčku | zdroj: Profimedia

Desítky lidí uhranul příběh malého štěněte s chromýma zadníma nohama a během pěti dnů na jeho léčbu přispěly pět tisíc liber (152 tisíc korun). I díky nim dostala fenka Pumpkin, kterou chovatel odložil do útulku, invalidní vozíček a čeká ji speciální léčba.

Štěně West Highland teriéra se narodilo s ochrnutými zadními nohami a mohlo se pohybovat pouze pomocí předních nohou. Jeho chovatel se proto nemocné zvíře rozhodl odložit do útulku. Pumpkin ale měla štěstí - při návštěvě útulku se do ní na první pohled zamilovala Tammie Foxová z britského Lincolnu. Vzala si ji do pěstounské péče a ihned začala řešit její zdravotní stav, píše server news.yahoo.com

Bylo jasné, že Pumpkin čeká náročná a velmi drahá léčba, proto Foxová založila sbírku na platformě gofundme.com. Výsledek předčil její nejvyšší očekávání - za pouhých pět dní se vybralo pět tisíc liber! „Jsem úplně ohromená a naprosto unešená štědrostí lidí,“ řekla serveru.

Když viděla, kolik lidí osud nebohého štěněte chytl za srdce, přestala se bát, kde vezme peníze na léčbu a pořídila fenečce od charity pro postižené psy Winston's Wheels speciální invalidní vozík. Tříměsíční Pumpkin si tak může naplno užívat pohybu.

Nakonec se během trvání sbírky vybralo celkem 7560 liber (230 tisíc korun), přičemž Foxová odhaduje, že léčba bude stát zhruba 3000 liber (91 tisíc) plus cestovné. První vyšetření fenka absolvovala koncem října. 

Protože si Pumpkin oblíbila celá rodina, plánuje Foxová štěně, které má v dočasné péči, formálně adoptovat.

Zdroje:  Yahoo News

Nejnovější články