Načítání obsahu, prosím počkejte

Pozor, racci útočí! Fotograf zachytil úchvatné fotky lovících ptáků

4. 10. 2022 – 8:59
0
Pozor, racci útočí! Fotograf zachytil úchvatné fotky lovících ptáků Kdo by neznal legendární scénu z Hledá se Nemo: Můj! Můj! Můj! | zdroj: Profimedia

Pro někoho, kdo má fobii z ptáků nebo nepatří mezi milovníky Hitchcockových filmů, mohou být snímky švédského fotografa Brutuse Östlinge důvodem k nočním můrám. Pro ostatní jsou však úchvatnou podívanou.

Šedesátiletý fotograf se specializuje na fotky ptáků a za ty roky profesionální kariéry už přesně ví, co na které zvíře platí. Za racky jezdí dvakrát až třikrát ročně na pobřeží severního Norska. Na loď s sebou většinou bere i žáky svých workshopů.

S racky to příliš těžké nemá - stačí prý kousek ryby nebo chleba v ruce a hned se za lodí táhne početné hejno. Má prý i svého oblíbence, kterého si pojmenoval Charlie - vždy mu přistane na hlavě a ostatní fotografové tak mají možnost si ho vyfotit v klidu.

Östlingovy fotografie jsou totiž vše, jen ne klidné. Díky tomu, že ptáci nalétávají na jídlo, které drží v ruce on nebo někdo v jeho těsné blízkosti, snímky budí dojem, že se racci zastavili až zabořením do objektivu. To sice naštěstí ne, ale občas prý nestihnou zabrzdit a sednou si přímo na objektiv. Sice mu to úplně nesvědčí, ale za originální fotky to stojí.

Zdroje:  Vlastní , The Times

Nejnovější články