Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak mravenci pijí? Podívejte se na úchvatné fotky!

1. 1. 2021 – 10:18
0
Jak mravenci pijí? Podívejte se na úchvatné fotky! Ruská fotografka se měsíc vracela na jedno a totéž místo, aby sledovala mravence, jak pijí. | zdroj: Profimedia

Mravenci jsou úžasná stvoření, pochopila ruská fotografka Irina Kozorogová, která je fotí už desátým rokem. Díky ní se můžete podívat, jak se i obyčejné hašení žízně může změnit v úchvatnou scénu. 

Moskvanka Kozorogová dostala před deseti lety od manžela k narozeninám fotoaparát. Když ho hned šla ven vyzkoušet, zaujali ji mravenci na nedalekém pařezu. Od té doby je zachytila na bezpočtu snímků, nastudovala si o nich možné i nemožné a bezhlavě propadla zájmu o tato malá lesní stvoření.

Letos v létě měsíc den co den chodila do lesa na totéž místo nedaleko obřího mraveniště a pozorovala mravence při pití. Díky trpělivosti a makro objektivu vznikly neuvěřitelné snímky hmyzu usrkávajícího z vodních kapiček. Mravenci, které vyfotila, podle ní často hasí žízeň nejen vodou, ale i kapičkami koktejlu složeného z jablečné šťávy, medu a vody. 

Zdroje:  dailymail.co.uk

Nejnovější články