Načítání obsahu, prosím počkejte

Úchvatný souboj dvou hřebců o klisnu bere dech

2. 12. 2020 – 7:56
0
Úchvatný souboj dvou hřebců o klisnu bere dech Dechberoucí zápas dvou hřebců trval necelé tři minuty. | zdroj: Profimedia

Říká se "rvát se jako koně", přitom skutečný zápas dvou hřebců viděl na vlastní oči jen málokdo. Učitelce v důchodu Susan Goudgeové se to poštěstilo, a navíc měla s sebou fotoaparát, takže dechberoucí bitvu divokých koní stihla zachytit. 

Dramatický souboj dvou hřebců - šediváka Gastona a jeho bratrance - zachytila Goudgeová na své procházce v arizonském Národním lese Tonto. Park i jeho divoké koně dobře zná a Gaston patří mezi její oblíbence. Prý kdykoli ho zahlédne, dojde k nějaké akci.

Tentokrát šlo podle ní zřejmě o souboj o klisnu. Gastona totiž koncem října viděla v doprovodu "krásné mladé klisničky", které se zřejmě zachtělo bílému hřebci. Gaston se ale nedal a svého soka rozhodně nešetřil - jak je na některých fotografiích vidět, bílý kůň má tlamu od krve.

"Byl to epický souboj. Zdálo se, že zápas nemá konce, přitom ve skutečnosti netrval ani tři minuty," cituje Goudgeovou list Daily Mail.  

Zdroje:  Vlastní , Daily Mail

Nejnovější články