Načítání obsahu, prosím počkejte

Smutné fotografie plné lásky: Jak vypadají poslední loučení s mazlíčky

5. 11. 2021 – 8:21
0
Smutné fotografie plné lásky: Jak vypadají poslední loučení s mazlíčky Jeden z nejsilnějších snímků, které Kennedyová ve své roli fotografky posledních zvířecích dní zachytila. | zdroj: Profimedia

Lauren Smithová Kennedyová z amerického Mainu ví až moc dobře, co znamená ztráta domácího mazlíčka. Pomocí svých fotografií pomáhá lidem rozloučit se s umírajícím členem rodiny, na kterého tak mají doživotní památku. Její snímky jsou plné lásky, smutku i úcty k milovanému zvířeti.

Osmadvacetiletá Lauren pracuje v záchranné stanici pro divoce žijící zvířata, je tedy milovníkem zvířat každým kouskem těla a duše. Se zraněnými zvířaty tráví celé dny a náplní její práce je i jejich focení. Když však uhynula po tragické nehodě její vlastní kočička Tilly, ztráta milovaného zvířete ji natolik přemohla, že ztratila vášeň pro focení, jak přiznává v rozhovoru pro  server bangordailynews.com. 

Nakonec však právě fotografování pomohlo mladé Američance překonat smutek a najít znovu smysl života. Psa jejích kamarádů čekalo utracení a Lauren jim proto nabídla pořízení posledních pár vzpomínkových snímků před tím, než se s ním budou muset navždy rozloučit.

 

Fotky, které poté zveřejnila na sociálních sítích, měly takový ohlas, že jí dodaly odvahu jít tímto směrem. Přestože prakticky ihned měla poptávky z celých Spojených států, stále své zachycení posledních dní domácích mazlíčků bere jako určitou katarzi, poslání a za fotky si tak nikdy nenechává zaplatit. 

Z jejích setkání s rodinami připravujícími se na odchod svého zvířecího člena vznikají úžasné snímky plné hluboké lásky, úcty, radosti ze společných chvil a samozřejmě i smutku. Jako třeba v případě rodiny s malými dětmi, která se loučí s psem. 

Sama se snaží při focení od emocí oprostit, ty ji pak ale dostihnou po cestě domů a následně při úpravě fotek. 

Zdroje:  Profimedia , LADBible , bangordailynews.com

Nejnovější články