Načítání obsahu, prosím počkejte

Podívejte se: Když se spojí psi a balet

10. 12. 2019 – 8:44
0
Podívejte se: Když se spojí psi a balet Na spolupráci psů a tanečnic se kouká tuze hezky! | zdroj: Profimedia

Nejen na milovníky umění cílí snímky dvojice Iana Kreidicha a Kelly Prattové. Dvojice amerických fotografů pořizuje snímky baletek a baleťáků se psy různých plemen i velikostí. A výsledky vypadají tuze dobře. Dejte si malou ochutnávku!

Kreidich a Prattová jsou manželé, kteří dlouhodobě spolupracují s baletním souborem v Saint Louis v Missouri.

Zajímavý nápad dát dohromady umělce a hafany dostala Kelly v roce 2017. Její muž se prý zpočátku netvářil dvakrát nadšeně. Takové fotky mu nedávaly smysl. Ale Kelly se nedala a on nakonec kývl. Na zkoušku "blejskli" jeden snímek s baletkou a anglickým buldokem. Fungovalo to!

Sice přiznávají, že se v počátcích měli co učit, neboť fotografování zvířat se nikdy nevěnovali, rozhodně je to však neodradilo. Začínali s ansámblem ze Saint Louis, později však na projektu pracovali v deseti amerických měst a pořídili stovku pozoruhodných fotografií.

Podle svých slov chtěli ukázat balet, který někteří lidé vnímají jako poněkud "nepřístupný", z jiné stránky. Což se zřejmě zadařilo. Jejich díla jsou svižná, křehká a zároveň zábavná, plná fascinujících barev. Zatím vydala na knihu, fotografie však lidé mohou doma obdivovat i ve formě kalendáře, plakátů či pohlednic.

A k vidění je i video, které poodhalilo pozadí projektu, na který se velice pěkně "kouká".

zdroj: Archiv

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články