Načítání obsahu, prosím počkejte

Muž koupil dům s deseti morčaty. Teď jich má 80 a péčí o ně stráví celý den

30. 1. 2023 – 8:26
0
Muž koupil dům s deseti morčaty. Teď jich má 80 a péčí o ně stráví celý den Cid Dwyer nečekal, že se jeho rodinka morčat tak rychle rozroste | zdroj: Profimedia

Když se Cid Dwyer před rokem přestěhoval do nového domu v australském Sydney, zjistil, že po sobě předchozí nájemník nechal na zahradě výběh s deseti morčaty. Během pár týdnů z nich bylo osmdesát.

Když Dwyer na zahradě objevil tlupu morčat, trošku ho to zaskočilo. Protože ale byla zvířátka roztomilá, rozhodl se, že si je nechá. Nějak mu ale nedošlo, že sexuální apetit hlodavců se nezastaví ani před příbuzenským vztahem. Sice se o své nové mazlíčky hezky staral, ale po několika týdnech se přemnožili.

Trvalo rok, než se mu podařilo oddělit všechny samce od samic a zamezit dalšímu nekontrolovatelnému páření. Jenže tou dobou už po výběhu pobíhalo osm desítek morčat. Mladý Australan se však k nečekanému problému postavil čelem a denně se o ně pečlivě stará. Naučil se je i rozpoznávat a každé už má své jméno. 

„Jednu jsem pojmenoval Claudia po Claudii Winklemanové, protože jí dlouhá srst zakrývá obličej jako ofina. Další je Zvědavý George, protože je vždycky hrozně zvídavý,“ popsal serveru metro.co.uk. 

Tlupa má nyní dva výběhy, které zabírají prakticky celou zahradu. Část je i zastřešená, aby se morčátka měla kam schovat v případě deště. 

Starat se o osm desítek morčat ale není žádná legrace. Dwyer utratí týdně tři tisíce korun za krmivo, navíc každé tři měsíce je musí ošetřit proti vším a blechám, což vyjde na více než 16 tisíc korun. Ročně ho tak jeho mazlíčci vyjdou na více než 200 tisíc korun.

Ale neměnil by. 

Zdroje:  metro.co.uk

Nejnovější články