Načítání obsahu, prosím počkejte

Kůzle proměnil dehet v sochu, mohlo hýbat jen očima. Jedovatý nános z něj smývali tři dny

28. 6. 2022 – 9:02
0
Kůzle proměnil dehet v sochu, mohlo hýbat jen očima. Jedovatý nános z něj smývali tři dny Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Když se Suri dostala do záchranné stanice, mohla hýbat je očima. Kůzle bylo dehydrované, vysílené a hlavně celé slepené a zatuhnuté dehtem. Tři dny trvalo pětici dobrovolníkům zbavit ji toxické krusty. Její proměna je neuvěřitelná!

Dobrovolníci z indické neziskové organizace Animal Aid Unlimited netuší, jak dlouho bylo kůzle v dehtu uvězněno. Když ho našli, připomínalo černou sochu - tělo bylo pokryto černou tvrdou krustou, nohy mělo slepené k sobě, ocas k tělu. Mohlo hýbat jen očima.

Záchranná akce musela být rychlá, protože Suri - jak kozičku pojmenovali - byla na pokraji smrti. A tak zatímco ji pravidelně stříkačkou krmili a zavodňovali, několik dobrovolníků jí pomalu rozpouštělo dehtový nános. Měli už zkušenosti se psy uvízlými v dehtu, a tak rovnou nasadili olejové a mýdlové koupele.

Přestože na její záchraně pracovalo dlouhé hodiny pět lidí, trvalo tři dny, než se Suri zbavila posledních zbytků dehtu. A konečně se ukázala její místy bělostná srst.  

 

Zdroje:  Animal Aid Unlimited

Nejnovější články