Načítání obsahu, prosím počkejte

Chromé jehňátko Kiki matka odvrhla. Díky vozíčku a laskavé péči dostalo druhou šanci

21. 4. 2022 – 11:11
0
Chromé jehňátko Kiki matka odvrhla. Díky vozíčku a laskavé péči dostalo druhou šanci Zatím se Kiki sama pohybovat nemůže ani na svém vozíku. Časem ale možná dostane protézy, které jí to umožní | zdroj: Profimedia

Jehňátko Kiki se narodilo před čtyřmi měsíci a mělo zakrnělé všechny čtyři nožky. Jak to tak v přírodě bývá, máma ho odvrhla. Naštěstí dostalo druhou šanci - a super káru. Díky rehabilitacím se navíc jeho stav zlepšuje a možná se jednou na vozíčku bude schopné pohybovat i samo. 

Mláďátko nebylo schopné používat ani jednu nožku, odvržené matkou bylo slabé a podvyživené. Americká farma, na které se Kiki narodila, věděla, že se o ni nemohou starat. Naštěstí se rozhodli dát mláďátku šanci a kontaktovali neziskovou organizaci Don't Forget Us Pet Us Sanctuary. Jehňátko tak našlo nový domov v záchranné stanici pro hospodářská zvířata v americkém státě Massachusetts. 

Tam se Kikiin boj o plnohodnotný život naplno rozjel. Zvíře, které se do zařízení dostalo v jedenácti dnech, dosud trávilo celé dny vleže, navíc na jednom boku, což mu způsobilo bolestivé proleženiny. Kromě výživy tak bylo potřeba akutně řešit jeho polohování. Kiki se ujal tým veterinářů a fyzioterapeutů a pomocnou ruku podala i organizace Walkin' Pets, která ovečce zajistila speciální invalidní vozíček. 

 

Díky vozíčku se může nejen pohybovat - byť tedy ne zatím sama - ale hlavně pomohl zmírnit tlak na končetiny, pomohl ji stabilizovat a podepřít. A světe div se - nemohoucí Kiki se v polovině dubna poprvé začala sama opírat o kolena předních nožek! Ještě ji čeká dlouhá cesta, ale pokud se naučí ovládat přední nohy, má naději získat na ně protézky, které ve spolupráci s vozíčkem pomohou k tomu, aby se mohla úplně pohybovat sama. 

Zdroje:  Vlastní , handicappedpets.com

Nejnovější články