Načítání obsahu, prosím počkejte

Labrador Ted adoptoval malého beránka. Krmí ho z lahve a stará se o něj

Labrador Ted adoptoval malého beránka. Krmí ho z lahve a stará se o něj Ted krmí jehně Franka | zdroj: Profimedia

Černý labrador Ted na sebe vzal roli adoptivního otce malého beránka Franka. Kdykoli je potřeba, s nadšením a trpělivostí mládě nakrmí. To v něm našlo úžasného přítele.

Když se Frank narodil, jeho matka neměla dost mléka. Farmářka z Libbie Harrisová z britského Bristoli se proto rozhodla Franka a jeho dva sourozence odchovat ručně. Mláďata je potřeba krmit třikrát denně, jenže současně zvládne Harrisová držet jen dvě lahve. Naštěstí při jednom krmení přispěchal na pomoc Ted - vzal do tlamy lahev s mlékem a trpělivě ji držel tak, aby se mohlo jedno z jehňat napít.

Tím jehnětem byl právě Frank a od té chvíle mezi oběma zvířaty vzniklo úzké přátelství. Až jako vztah mezi otcem a synem. „Je cvičený jako lovecký pes, takže umí sbírat věci tlamou. Je fajn mít pomoc navíc,“ pochvaluje si chovatelka. Ted podle ní sice dokáže lahev držet celou dobu krmení, ale když je plná, je na něj moc těžká. Nyní tedy dostane lahev do tlamy až ve chvíli, kdy je poloprázdná. Harrisové se tak uvolní ruce a může dokrmit zbylá dvě jehňata. O „svého“ Franka se už Ted postará.

The clever seven-year-old Lab has taken on the father role at the farm, and Libbie coins herself a 'surrogate mum' to the orphaned lambs.

She adds: "I have eight working dogs but Ted is the most relaxed of the bunch.

"He likes to chill out and Frank will usually skip around him.

"I have hand reared Frank who is also known as fragile Frank as he was pretty weak when he was born.

"His mum had two lambs but not enough milk to feed them so it was better for his chance of survival to be hand reared.

"He is now thriving and loving life with his friend Ted."

Zdroje:  mirror.co.uk

Nejnovější články