Načítání obsahu, prosím počkejte

Mini jehňátko se vejde do dámské ponožky. Malý bojovník přežil jen zázrakem

Mini jehňátko se vejde do dámské ponožky. Malý bojovník přežil jen zázrakem Newt vedle běžně velkého jehněte | zdroj: Profimedia

Když se beránek Newt narodil, nemohla britská farmářka uvěřit vlastním očím. Tak miniaturní jehňátko v životě neviděla. I když není o moc větší než čivava, má se čile k světu.

„Je to nejmenší jehně, jaké jsem kdy viděla. Když jsem ho zvedla, myslela jsem, že je to placenta. Nemohla jsem tomu uvěřit,“ říká farmářka Samantha Matthewsová z Breconu v Jižním Walesu. Předpokládala, že se mládě narodilo mrtvé. Jenže nemohla být dál od pravdy.

Beránek, kterého pojmenovala Newt, dýchal a měl se k světu stejně čile jako jeho sourozenci. Matthewsové ale bylo jasné, že ho bohužel u matky nechat nemůže. Mládě bylo příliš maličké a hrozilo by, že ho matka nebo sourozenci omylem zašlápnou. I když nevěřila, že přežije prvních 24 hodin, zvládl vše na jedničku. Jen mu i ta nejmenší krmná hadička byla příliš velká, takže ho farmářka musí co čtyři hodiny krmit infekční stříkačkou.

V pěti dnech jehně shetlandské ovce měřilo pouhých 15 centimetrů a vážilo ani ne kilo. Je tak maličké, že obleček proti nachlazení obstarala dámská ponožka. K matce se asi jen tak nevrátí, ve společnosti nevlastních sourozenců pod ohřívací lampou, díky krmení stříkačkou a pozornosti chovatelky mu však vůbec nic neschází. 

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články