Načítání obsahu, prosím počkejte

Oslík dostal speciální protézu, opět může chodit bez bolesti zad

29. 12. 2021 – 17:19
0
Oslík dostal speciální protézu, opět může chodit bez bolesti zad Oslík Tommy dostal speciální protézu, díky které může zase pořádně chodit | zdroj: Profimedia

Oslík Tommy se narodil se zdeformovanou pravou přední nohou, což mu komplikovalo chůzi a časem poškodilo i záda. K letošním Vánocům ale dostal dárek, o kterém se mu ani nesnilo - speciální protézu, která mu umožňuje konečně chodit po čtyřech nohách.

Tommyho poškození nohy neumožňovalo její plné zatížení. Noha byla příliš slabá, a tak na ni zvíře nemohlo pořádně stoupat a při pohybu se podivně kolébalo. Devět let osel ale se svým postižením bojoval a neztrácel radost z pohybu, leč ne zrovna ideálního. Jenže nerovnoměrné zatížení těla se v průběhu let odrazilo na jeho zdraví - způsobilo mu poškození zad a ramene. Navíc hrozilo, že časem nebude vůbec moci chodit. 

Naštěstí ale Tommy dostal ten nejlepší vánoční dárek, jaký si mohl přát - speciální, jemu na míru vyrobenou protézu. Ta umožnila, že i pravou přední nohou může došlapovat na zem, a váha těla se tedy rovnoměrně rozložila na všechny končetiny. Takže konec bolavým zádům, bortící se páteři i kolébavé chůze!

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články