Načítání obsahu, prosím počkejte

OBRAZEM: Ochrnutý pudlík měl skončit v salámu, teď je z něj terapeutický pes

OBRAZEM: Ochrnutý pudlík měl skončit v salámu, teď je z něj terapeutický pes Z Henryho je milý pejsek pro canisterapii. | zdroj: Profimedia

Ochrnutý Toy pudl Henry už tu dva roky nemusel být. Už byl na cesta na šanghajská jatka, když ho zachránila Irka Sharon Warnocková, která pejska adoptovala a vycvičila ho na canisterapii.

Henry to měl v životě těžké. Zřejmě následkem úrazu si zlomil páteř a došlo i k přerušení míchy. Roztomilý psík je tak nejen ochrnutý na zadní část těla, ale navíc kvůli tomu neovládá ani vyměšování. Ani to však nevadilo Warnockové z hrabství Armagh v Severním Irsku, která Henryho objevila na internetu a psa z druhého konce světa adoptovala. 

Henry tak sice nosí plenky a nemůže se sám rozběhnout po vlastních nožičkách, ale díky vozíčku si může i tak pohyb dosyta užít. A že je to pořádně veselý chlapík! Navíc díky tomu, že se nevzdává i přes postižení a v podstatě (v jeho případě v podstatě doslova) utekl hrobníkovi z lopaty, umí dodat optimismus a naději i druhým. Je tedy ideálním terapeutický psem. 

Zdroje:  Profimedia

Nejnovější články