Načítání obsahu, prosím počkejte

CO DOBRÉHO SMLSNE TENTO MALÝ JEDLÍK? Burunduk Páskovaný

13. 1. 2020 – 9:58
0
CO DOBRÉHO SMLSNE TENTO MALÝ JEDLÍK? Burunduk Páskovaný zdroj: Pixabay.com

Na čem si smlsne burunduk páskovaný? Inu, jeho strava by měla být pestrá a zároveň musí majitelé dbát na to, že některé potraviny jsou pro tato hbitá malá zvířátka opravdu nevhodné.

Základ je jasný a celkem dostupný. I pro burunduky jsou jsou ve zverimexech k dostání předem připravené, vyvážené směsi - tedy ve formě krmiv pro hlodavce, občas však lze přilepšit i směsí pro ptáky. Zároveň by však majitelé svým netradičním mazlíkům měli dopřát i něco navíc.

Burunduci ocení například klásky - ovesné, prosa či pšenice. Navíc si s nimi i vyhrají. Další oblíbenou a vhodnou pochutinou jsou oříšky, ovšem mimo mandlí, které jsou pro tato zvířátka jedovaté!

Burunduk by měl pravideně dostávat také ovoce a zeleninu - třeba cuketu, rajčata, kedluben, okurku či celer. Vynechte však zelí a hlávkový salát. Ty totiž dráždí jejich zažívání.

Mezi další zapovězené potraviny patří slaná jídla, sladkosti a čerstvé pečivo. Burunduk si naopak bezpečně pochutná na pampeliškách, jeteli, jitroceli, ale i žaludech, bukvicích či šípcích.

Do jejich jídelníčku patří i cvrčci a mouční červy, ne však každý den. A nezapomeňte pohlídat, aby měli burunduci v napáječce nebo misce vždy dostatek vody na zapití vybraného menu.

Do klece burundukovi přidejte též minerální kámen a dostatek větviček na okus! Burunduci hlodají často a rádi, pořádná větev pro ně tedy bude požitkem!

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články