Načítání obsahu, prosím počkejte

K čemu slouží kočičí tráva?

8. 1. 2020 – 19:20
0
K čemu slouží kočičí tráva? Kočky potřebují trávu k lepšímu trávení | zdroj: Pixabay

Ačkoliv jsou kočky masožravci, někdy si rády smlsnou na menším zeleném salátu. Pokud nechcete, aby vám kočička okusovala vaše oblíbené pokojové květiny, kupte jednu speciálně pro ni! Kočičí tráva je k dostání v každém květinářství za pár korun. 

Rostliny sice nejsou nepostradatelnou součástí jejich stravy, kočky si je však obvykle rády dopřávají. A vědí proč.

Kočičí tráva obsahuje velké množství vlákniny, která kočkám usnadňuje trávení. Všeho ale s mírou! Jestli vaše kočka dlouhodobě konzumuje velké množství trávy, je možné, že jí něco chybí a trávou se to snaží doplnit. Pokud si nejste jistí, poraďte se s veterinářem a ujistěte se, že strava vaší kamarádky je pestrá a obsahuje dostatek vitamínů a živin.

Vyvolání zvracení

Kočky často jedí trávu proto, že snědly něco špatného. Ať už jde o něco, po čem je jim zkrátka zle nebo něco úplně nestravitelného, chtějí se toho rychle zbavit. Proto sní větší množství trávy, která u nich vyvolá zvracení. To však nepomůže v případě, že kočka snědla něco vyloženě jedovatého. Pokud nevíte, co snědla, a zvrací opakovaně, měli byste neprodleně vyhledat pomoc odborníka.

Bříško plné chlupů

Kočky žijící uvnitř stráví až 60 procent času čištěním své srsti. Důkladná hygiena je sice důležitá, kočičky tím však spolykají velké množství chlupů, které se v břiše slepí dohromady a těžko se jich zbavuje. Zkonzumovaná tráva chlupy ale obalí a pro kočky je pak snazší je vykašlat či vyzvracet, čímž si pročistí žaludek.

A co pokojovky?

Jak již bylo řečeno, kočičky si rády občas smlsnou na něčem zeleném. Pokud není k dispozici tráva, nepohrdnou ani libovolnou pokojovou rostlinou. Mnoho pokojovek je ale pro kočky jedovatých a jejich požití jim může způsobit vážné zdravotní potíže. A ani nejedovatým rostlinám okousané listy radost neudělají. Pro zachování míru v domácnosti je kočičí tráva ideální. Kočička má co zakousnout a pokojovky si můžou v klidu růst.

Kočičí tráva je tak dobrým doplňkem kočičí stravy, a to ať čerstvá nebo ve formě tablet. Pokud ale máte pocit, že vaše micka trpí zažívacími potížemi nebo že se jí v břiše nahromadilo až příliš mnoho chlupů, poraďte se raději s veterinářem.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články