Načítání obsahu, prosím počkejte

Vykrmili psa na váhu dospělé ženy. Pak ho chtěli kvůli zdraví utratit

17. 1. 2022 – 8:44
0
Vykrmili psa na váhu dospělé ženy. Pak ho chtěli kvůli zdraví utratit Philip se svými 65,9 kg vedle „normálního“ špringršpaněla | zdroj: Profimedia

Neujde už ani pět metrů, aniž by si musel udělat přestávku, asi bude lepší ho utratit. S takovou žádostí přišel k veterináři majitel devítiletého špringršpaněla Philipa, kterého vykrmil na váhu dospělé ženy. Veterinář měl naštěstí jiný názor na řešení pejskova problému.

Philip vypadal otřesně. Když ho jeho majitel přivedl do ordinace veterináře v britském Cheshiru, sotva se valil. Aby taky ne, když ručička váhy ukázala neuvěřitelných 65,9 kilogramu, tedy více než trojnásobek toho, co by měl pes vážit. 

Majitel, který pejska krmil dorty, sušenkami a běžnou lidskou stravou, si už s reakcí Philipova těla na morbidní obezitu nevěděl rady. A své dietní chyby na psovi chtěl vyřešit rázně - „ulevit“ zvířeti od jeho trápení.

Philip měl štěstí, že má veterinář Edward Davies dobré srdce. Pejska nejenže neutratil, ale adoptoval ho a na následující půl rok mu nasadil přísnou odtučňovací kúru. Výsledek? Phil pomalu a bezpečně hubne na zdravou váhu a stal se spokojenou součástí Daviesovy domácí psí smečky.

Zdroje:  Profimedia/SWNS

Nejnovější články