Načítání obsahu, prosím počkejte

Obézní čivava zhubla víc než polovinu své váhy. Díky masu a fazolkám

14. 1. 2021 – 17:56
0
Obézní čivava zhubla víc než polovinu své váhy. Díky masu a fazolkám Jedenáctiletý Shorty kvůli neléčené nemoci štítné žlázy vážil neuvěřitelných osm kilogramů, skoro trojnásobek ideální váhy čivav. | zdroj: Profimedia

Nikdy není pozdě na to začít hubnout. Své o tom ví i jedenáctiletý čivavák Shorty, který po adopci před dvěma lety shodil více než polovinu své váhy!

Čivaví pán Shorty prošel neuvěřitelnou proměnou. Před dvěma lety se jeho hmotnost vyšplhala až na pro čivavu neuvěřitelných osm kilogramů, přičemž toto plemeno běžně váží mezi 1,5 a třemi kilogramy! Nebyl schopný pořádně chodit, natož si pohrát s jinými psy. 

Život jedenáctileté čivavě doslova zachránila Američanka Carlie Cahillová, která psa adoptovala po smrti jeho páníčka. "Byl opravdu tlustý a starý. Nikdy předtím jsme nechtěla malého psa, ale získal si mé srdce, protože byl hrozně roztomilý. Bylo mi ho líto," svěřila se Cahillová deníku Daily Mail se svými pocity, když Shortyho uviděla na adopčním webu. 

Bylo jí jasné, že s jeho váhou bude potřeba něco udělat. U veterináře vyšlo najevo, že za Shortyho obezitu mohou neléčené problémy se štítnou žlázou. Nemoc způsobovala rychlé přibývání na váze. 

Nová panička tak pejskovi nasadila přísnou nízkokalorickou dietu s vysokým obsahem bílkovin a spoustou zelených fazolek. Hubnout začal do dvou měsíců a nyní se jeho váha drží na třech kilogramech - zhubnul tak úžasných pět kilogramů! 

"Konečně se zas může věnovat svému koníčku - pronásledování veverek v parku," řekla Cahillová. 

Zdroje:  Daily Mail

Nejnovější články