Načítání obsahu, prosím počkejte

V teple, ale stylově! I morčata mají právo na pěknou módu

8. 6. 2023 – 8:54
0
V teple, ale stylově! I morčata mají právo na pěknou módu Že by řepová sušenka? | zdroj: Profimedia

Bezsrsté varianty domácích mazlíčků jsou jednou z mála šancí, jak si i alergici mohou dovolit chovat zvířátko. Jenže kde nejsou chlupy, není ani dostatek tepla, když je to potřeba. A kdo říká, že slušivé oblečky musí nosit jenom psí naháči? Švédka už několik let stylově obléká svá lysá morčátka. A co neunosí ony, putuje za kupci do celého světa. 

Teplé oblečení nemusí být nuda! Švédská učitelka ze školky Ulrica Marklundová se rozhodla, že její lysá morčátka nebudou v chladu trpět. Začala jim háčkovat a plést nejdřív svetříky a pak i stylové oblečení podle poslední módy. Kromě vlny používá i starší vysloužilé oblečení, které zrecykluje v nové morčecí kousky. Její mazlíci tak doma pobíhají třeba i v adidas bundičce. 

Módní kreace morčat švédské učitelky zaujaly na sociálních sítích natolik, že se jí začali ozývat lidé, kteří měli zájem o podobné oblečky. Marklundová tak už upletla více než dva tisíce oblečků, které v sobě spojují užitek i estetičnost. Inu, proč by to morčeti nemohlo ve svetru seknout?  

Zdroje:  Profimedia , Instagram , vlastní

Nejnovější články