Načítání obsahu, prosím počkejte

Takhle vypadá medvěd, který se právě probudil ze zimního spánku

27. 3. 2020 – 13:09
0
Takhle vypadá medvěd, který se právě probudil ze zimního spánku Medvěd Boo vstává po dlouhém šlofíku | zdroj: Repro Instagram

O medvědím zimním spánku slyšel asi každý, co ale takové medvědí vstávání? Podívejte se, jak to vypadá, když se na jaře chlupáč probere z hibernace. 

Nadmíru roztomilé video medvěda grizzly jménem Boo (podobně jako parťák Médi Bédi) se povedlo zachytit Nicole Gangnonové, která na Instagramu, kam probouzejícího méďu nahrála, vystupuje pod přezdívkou grizzly girl.

Gangnonová spravuje jedno z medvědích útočišť v kanadské části Skalnatých hor a je jednou z nejbližších osob grizzlyho. Jak sama zmiňuje ve videu, ve kterém Booa mimo jiné nadšeně slovně podporuje ve vyhrabávání se z jarního sněhu, zachytit tento vzácný okamžik, kdy se medvěd probouzí z hibernace, se ji povedlo teprve po dlouhých osmi letech. 

Samotná hibernace medvědů grizzly je rovněž fascinující věc. Zvířatům se během ní může srdeční tep, který má obvykle v bdělém stavu kolem osmdesáti úderů za minutu, snížit až pod neuvěřitelných deset tepů za minutu. V takovém stavu pak grizzly prospí třeba i polovinu roku. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články