Načítání obsahu, prosím počkejte

Nečekané zvířecí přátelství, které vzniklo přes sklo

25. 3. 2020 – 13:39
0
Nečekané zvířecí přátelství, které vzniklo přes sklo Bude z toho přátelství na celý život? | zdroj: Repro Youtube

Nové známosti vznikají různě a někdy i mezi velmi odlišnými jedinci, do kterých by to člověk nikdy neřekl. Přesně tak působí i roztomilé video, na kterém se lachtan přes sklo "seznamuje" s ještěrem. 

Teju pruhovaný je jistě fascinujícím zvířetem. Tento ještěr z Jižní Ameriky je mimochodem velmi oblíbený mezi chovateli. Teju patří totiž k nejinteligentnějším plazům vůbec - slyší například na své jméno a do jisté míry ho lze i vycvičit k plnění jednoduchých povelů. Někteří chovatelé ho tak berou jako takového pejska plazí říše. 

zdroj: YouTube.com

Jihoamerický ještěr je evidentně fascinující podívanou i pro lachtany. Minimálně to tak působí z videa od lachtaního akvária, kde došlo k tomuto nezvyklému setkání. Zatímco teju ze schůzky nevypadá nijak zvlášť odvázaný, tak lachtan za sklem působí návštěvou plaza naprosto rozjařen a předvádí pod vodou nejrůznější kreace.

Především ale od plaza nemůže pořádně odtrhnout svá roztomilá kukadla. Vždy, když se pokusí ohlédnout jiným směrem, tak ihned rychle cukne hlavou zpátky a dál se fascinovaně dívá na ještěra. Že by si v šupináčovi našel nového kamaráda? Minimálně by z toho byl hezký námět na animovanou pohádku. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články