Načítání obsahu, prosím počkejte

Seznamte se s terapeutickým ještěrem: Měří metr a pomáhá léčit duši

11. 10. 2022 – 10:48
0
Seznamte se s terapeutickým ještěrem: Měří metr a pomáhá léčit duši Taze s sebou bere nezisková organizace na terapeutická sezení s handicapovanými klienty | zdroj: Profimedia

Domovy seniorů, zařízení pro handicapované nebo nemocnice navštěvují mnohdy různé terapeutická zvířata - psi jsou klasika, nicméně výjimkou už nejsou ani koně, kočky, králíci nebo třeba morčata. Britská nezisková organizace Disability Support nabízí ale unikát - přes metr dlouhého terapeutického ještěra jménem Taz. 

Pavouci, hadi nebo ještěři nejsou zrovna zvířata, která byla synonymem pohody, relaxu a odpočinku. Velkou část z lidí dokáže setkání s nimi vyděsit, vystresovat nebo způsobit panický záchvat. Proto možná trochu překvapí rozhodnutí organizace Disability Support rozšířit svou sbírku terapeutických zvířat o velkého ještěra teju pruhovaného.

Organizace připouští, že zprvu se mnozí klienti obřího ještěra bojí. Jakmile ale překonají strach, nabídne jim prý setkání s dvouletým Tazem jedinečný smyslový zážitek.

Plaza vyzkoušeli vzít s sebou na terapeutická setkání s handicapovanými a jejich pečovateli poprvé před dvěma měsíci a od té doby se vrací každý týden mezi nadšené klienty. Taze si totiž všichni náramně zamilovali. 

Zdroje:  BBC

Nejnovější články