Načítání obsahu, prosím počkejte

Rekordní zlatá rybka Karotka váží přes 30 kilo, rybář ji pustil zpět do rybníka

24. 11. 2022 – 18:33
0
Rekordní zlatá rybka Karotka váží přes 30 kilo, rybář ji pustil zpět do rybníka Karotka je pořádný macek | zdroj: Profimedia

Britský rybář Andy Hackett chytil druhou vůbec největší „zlatou rybku“, tedy karase zlatého. Úlovek z rybí farmy Bluewater Lakes v bývalé provincii Champagne v severovýchodní Francii vážil přes 30 kilogramů a trvalo 25 minut jej vytáhnout z vody. Rekordní rybka se po změření a zvážení vrátila zpět domů do rybníka. 

Rybu vysadili majitelé farmy do rybníčku před 20 lety a pro její oranžovou barvu jí přezdívají Karotka. Rybářům se od té doby nedařilo chytit ji. „Vždycky jsem věděl, že tam Karotka je, ale nikdy bych si nemyslel, že ho chytím. Bylo to skvělé, ale taky to bylo prostě štěstí,“ popsal svůj úlovek Andy Hackett.

 

Karotka je křížencem mezi kaprem hladkým a kaprem koi původně vyšlechtěným v Číně. Karas zlatý je běžnou rybou, která ale ve velkém prostředí, například v rybníku, bez přirozeného predátora může dorůst velkých rozměrů.

Bluewater Lakes je kapří farma, která rybářům umožňuje zamluvit si místo a pokusit se chytit obzvláště veliké ryby, které jsou poté opět vypuštěny do vody. Manažer farmy Jason Cowler uvedl, že Karotka je „ve výborném zdravotním stavu“ a dál žít a růst by mohl dalších 15 let.

Nejnovější články