Načítání obsahu, prosím počkejte

Raněného motýla zachránila protéza vyrobená z pírka. Opět může létat

4. 7. 2022 – 9:33
0
Raněného motýla zachránila protéza vyrobená z pírka. Opět může létat Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Nic není nemožné a pomoci se dá prakticky každému zvířeti, když je k tomu vůle a invence. Příkladem je motýl s polámaným křídlem, kterému žena vyrobila protézku z ptačího pera. A světe div se - zraněný motýl opět létá!

Když si hmyz poraní křídlo, většinou je to pro něj konečná stanice. Zvlášť u tak křehkého stvoření, jako je motýl. Ztratí schopnost létat. Stejně tak, pokud se vylíhne z kukly například se zakrnělým křídlem. Je pak snadnou kořistí. 

Jeden z „handicapovaných“ motýlů měl však neuvěřitelné štěstí. Všimla si ho Kanaďanka Dalia Nulmanová, která se rozhodla ho zachránit. Nabídla mu nektar vyrobený z rozpuštěného medu a z pírka mu vyrobila protézu. 

 

@flosferox How Nemo-Bucky got his wing #bionicbutterfly ♬ Lofi nostalgic old music box(833007) - NARU

Jenže vše nebylo tak snadné - motýl sice dostal možnost létat, ale nevěděl jak. Nulmanová si ho tak brala všude s sebou, i do kanceláře a poskytovala mu bezpečné zázemí a podporu při snahách o vzlet. Nemo-Bucky, jak ho pojmenovala, den po dni nabíral síly a později trénoval se svou zachránkyní i venku.

Až jednoho dne odletěl. Na svou zachránkyni ale nezapomněl a po čase se znovu ukázal v její zahradě. Jako šťastný a spokojený motýl...

 

 

Zdroje:  Vlastní , Facebook DoDo

Nejnovější články