Načítání obsahu, prosím počkejte

Statečná kočka se postavila obří krajtě. Zachránila život sobě i sourozencům

7. 6. 2022 – 9:11
0
Statečná kočka se postavila obří krajtě. Zachránila život sobě i sourozencům Duchapřítomnost a odvaha se kočičce Meeně vyplatila | zdroj: Profimedia

Nebýt odvahy malé černé kočičky Meeny, mohla se ona nebo její dva sourozenci změnit v půlnoční svačinku třímetrové krajty. Statečná kočka ale hada sekla do hlavy, a od útoku ho odradila.

Třímetrová krajta si mohla myslet, že ji čeká snadné sousto - trojice mladých koček zavřených ve velkém klecovém výběhu. Nemají kam utéct... Jenže měla smůlu, Meena sedící na vyhlídce, ji spatřila a neohroženě zareagovala. Škrtič se už už připravoval k útoku, když v tom přišla nečekaná rána! Kočička byla rychlejší a útočníka sekla packou do obličeje. 

Zaskočená krajta už pak neměla šanci na úspěšný lov. Dokonce byla tak zmatená, že se pokusila ulovit pelech ležící na zemi. Meena i její dva sourozenci v mžiku ztropili hluk, aby přilákali chovatelku a zároveň se vydrápali co nejvýše, aby na ně had nedosáhl. Ten to však pak už raději nezkoušel a dům opustil.

Chovatelka se o všem dozvěděla až poté, co zjišťovala, co způsobilo takový hluk a proč vypadá kočičí klec jak po útoku. Bezpečnostní kamera ukázala, že skutečně o útok šlo. „Jsem ohromená tím, jak byla Meena statečná. Vyplašila hada a zachránila tím život sobě i svému bratrovi a sestře,“ řekla chovatelka Tunyaluck Chomchuenová z Thajska.

Zdroje:  Profimedia , iltalehti.fi

Nejnovější články