Načítání obsahu, prosím počkejte

Přítulná káva: Podívejte se s námi do kočičí kavárny

19. 8. 2019 – 15:53
0
Přítulná káva: Podívejte se s námi do kočičí kavárny Kočičí kavárna v Karlíně | zdroj: tisková zpráva

Kavárenská kultura je ve světě na vzestupu a ani Česko není výjimkou. Na popularitě získávají čím dál víc kočičí kavárny, kde vám zážitek z dobré kávy zpestří něžné předení. Podívali jsme se do jedné z nich, která se nachází v pražské čtvrti Karlín. Vítejte v roztomilém podniku Kavárna Kočičí na pražském Karlíně.

 

Oddech po dlouhém dni a drbání navrch      

Rodinná Kavárna Kočičí nabízí oddech pro každého, kdo jde kolem Křižíkovy ulice. Upoutá vás hned svým vchodem, protože v něm, za ochrannou brankou, bude pravděpodobně šmírovat některá z koček. Hned první místnost s dveřmi do ulice je totiž kočkám přístupná. Leží na zemi, ve výloze, nebo na baru hned vedle sladkých dortů. Díky tomu vás hned popadne dobrá nálada.

Kavárna je rozdělena do dvou místností. Ta první, za vchodem, je prosluněná a teplá. Najdete tam menu na tabuli, lednice, vitríny s dobrotami, bar s usměvavým personálem a několik menších stolků. Pozornost jsem ale věnoval především Oldřichovi, esteticky vyhlížejícímu kocourovi, který okusoval zelenou trávu u točitých schodů vedoucích do spodní, sklepní místnosti, která je hezkým protikladem té první.

Spodní část je prostornější a chladnější. Delší stoly a gauč lákají větší skupiny zákazníků. Zdi cihlového sklepa jsou intimně nasvícené a kromě obří kočičí prolézačky si jistě všimnete i fotogalerie na stěnách kolem. Docela jistě tady můžete narazit na Matyldu, načechranou mainskou kočku, která se sice nerada tiskne, ale tuze ráda leží v cestě vám i obsluze.

Technický průkaz na mourka

Každý stůl má vyryto vlastní jméno podle jedné z kočiček, je dobré si ho pamatovat při placení. Kromě toho u každého menu leží zdejší specialita, brožurka s názvem Kočičí techničák. V němž se můžete dočíst o každé kočce v kavárně, o jejím původu, povaze, i tom, co ráda dělá. Snažit se poznat každou z koček kolem je zážitek sám o sobě. 

Co by to však bylo za kavárnu bez výborné kávy. V Kavárně Kočičí podávají kvalitní kávu značky Doubleshot. Kavárna je vegetariánská, takže na jídelním lístku nenajdete žádné maso. Co na něm ale rozhodně najdete, je skvělý karamelový dort, který se skvěle doplňuje s hořkou kávou. 

Kavárna Kočičí je velmi příjemné místo k vypnutí a relaxaci. Je zajímavé, že ačkoliv jde o frekventované místo, mnohé z koček se návštěvníků nestraní a dojdou si pro pohlazení. Vše je čisté, kočky spokojené a i alergik bude překvapen, jak dobře se mu tady tráví čas.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články