Načítání obsahu, prosím počkejte

Pískomilové v hlavní roli. Na obrazech i jako diváci

14. 4. 2020 – 10:35
0
Pískomilové v hlavní roli. Na obrazech i jako diváci Londýnský pár si vymyslel originální způsob, jak si v karanténě ukrátit čas. Z lepenky postavil svým dvěma pískomilům galerii s věrnými napodobeninami známých obrazů | zdroj: Twitter.com/fi_lor

Naprosto originální způsob, jak si zkrátit volnou chvíli během karantény, zvolil londýnský pár. Pro své pískomily vytvořil unikátní zmenšeninu muzea umění, ve které nechybí ty nejznámější obrazy. Jak jinak než v "pískomilí" verzi.

 

Mona Lisa od Leonarda da Vinciho, Výkřik od Edvarda Muncha, Dívka s perlou od Jana Vermeera a Polibek Gustava Klima s pískomily v hlavních rolích zdobí zdi miniaturní galerie, kterou pro svou dvojici pískomilích mazlíčků vyrobil londýnský pár. 

Filippo pracuje v londýnském V&A Muzeu, které je dočasně uzavřeno, a jeho přítelkyně Marianna ráda maluje. Nuda v karanténě tak zrodila společný plán, jak pobavit sebe, své pískomily Pandora a Tiramisu a v neposlední řadě i internet.

Takovou odezvu podle Filippa nečekali, ale uznejte - jejich obrazy i celé pojetí je okouzlující a promyšlené do detailů. Nechybí vybavení výstavní sítě, lavička, informační a varovné cedule a u popisů děl nechybí ani QR kódy, díky nimž by si pískomilí návštěvníci mohli zjistit o díle víc informací. 

A jak na galerii reagovala dvojice návštěvníků? Inu, obrazy je nechali prý docela chladnými, zato taková lavice prý byla chutnala super!

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články