Načítání obsahu, prosím počkejte

Novomanželé místo oslav hledali ztraceného psa. Svatebčané ve slavnostním se brodili lesem

31. 5. 2022 – 16:46
0
Novomanželé místo oslav hledali ztraceného psa. Svatebčané ve slavnostním se brodili lesem Pár přerušil svatební oslavy, aby hledal svého zaběhnutého pejska | zdroj: Profimedia

Svatební den britského páru se změnil v obří pátrací akci, když se novomanželé dozvěděli, že se ztratilo jejich osmiměsíční štěně kokršpaněla. Do pátrání se zapojili prakticky všichni svatebčané, ale i lidé z okolí, kteří se o něm doslechli.

Měl to být ten jeden z nejhezčích dnů mladého páru, jak už to u svatebních dní bývá. Místo toho novomanželé Daniel a Rachel Mundayovi oslavy přerušili a jali se hledat zaběhnutého psího mazlíčka.

„Myslel jsem, že Cashe najdete do deset minut, že nakonec dorazí na svatební hostinu a bude z toho jen vtipná historka,“ řekl serveru NY Post Daniel Munday, který se proto ani na hledání - na rozdíl od své manželky - nepřevlékl. Trochu se spetl, Cash byl na útěku dlouhých 28 hodin. 

Cash se zaběhl dopoledne, když ho hlídač pustil na volno, aby se vyběhal. Lekl se jiných psů, odmítl se vrátit do auta a vběhl do lesa vzdáleného zhruba půl hodiny autem od místa svatby. Nejdřív se hlídač snažil psa najít sám, pak kontaktoval sestry družiček, které se do pátrání zapojily. Když ani po hodině hledání nepřineslo ovoce, rozhodl se pár svatební veselí přerušit. 

Pomohl dron

„Zhruba 80 procent svatebčanů Cashe hledalo,“ říká Rachel. Všichni po lese hledali a volali jeho jméno, což paradoxně mohlo pejska ještě více vyděsit. Když ani po několika hodinách nebylo pátrání úspěšné a zašlo slunce, hosté se odebrali domů, zatímco novomanželé přespávali na místě v autě, aby hned po svítání mohli začít s hledáním. 

Druhý den ráno se k nim připojili i místní, kteří se o svatební pátrací akci dozvěděli ze sociálních sítí. Na pomoc dokonce přijel dobrovolník Phil James, který se specializuje na vyhledávání pohřešovaných psů pomocí dronu. Právě ten nakonec Cashe objevil, jak pobíhá po poli. O pár minut později už byl zcela v pořádku u svých páníčků. 

Šťastný pár novomanželů teď řeší, jak si vynahradí pokaženou hostinu. Plánuje proto uspořádat svatební grilování, tentokrát ale prý Cashe raději nechají doma. 

Zdroje:  New York Post

Nejnovější články