Načítání obsahu, prosím počkejte

Kočička přišla kvůli chovateli o oči. Dostala druhou šanci a je z ní hvězda

5. 7. 2020 – 10:23
0
Kočička přišla kvůli chovateli o oči. Dostala druhou šanci a je z ní hvězda Moet si jako kotě prošla peklem a přišla kvůli tomu o obě oči. Na povaze a roztomilosti jí to ale neubralo | zdroj: Profimedia

Rozkošná peršanka z Ománu Moet přišla kvůli špatné péči o očička. Měla ale štěstí a díky místní charitě našla domov u britské chovatelky Emily Shotterové. Ta si Moet vypiplala a ukazuje světu, že i slepé kočičky má své kouzlo. A podle desítek tisíc fanoušků na sociálních sítích se jí to daří víc než dobře. Z Moet je hvězda!

Moet se zřejmě narodila v jedné z ománských množíren a skončila v neregistrovaném zverimexu. Tam si prošla peklem - kočky v pet shopu byly zanedbané, často bez jídla a vody, měly špinavé klece, chybělo jim klidné místo k odpočinku, natož pelíšek.

Moet měla štěstí, že se z prodejny dostala do místní charity k veterináři, který ji sice zachránil, ale její očička byla kvůli zanedbané péči v tak špatném stavu, že je musel odstranit. Shodou okolností byla u veterináře i Emily Shotterová, která zrovna hledala společníka pro svou první zachráněnou kočičku.

Do Moet se zamilovala na první pohled a rozhodla se ji adoptovat, byť vůbec nevěděla, co od slepého zvířete čekat. Už spolu spokojeně žijí pět let a Moet si plně užívá života. Perská kráska se navíc za tu dobu stala hvězdou sociálních sítí - a Twitteru a Instagramu má dohromady skoro 80 tisíc fanoušků! 

Hvězdná kočička má dokonce své webové stránky, na kterých si mohou fanoušci koupit bezpočet dárkových předmětů s její podobiznou. Vybrané peníze putují na péči o ománské toulavé kočky, aby podobně jako Moet nemusela skončit žádná další z nich. Kromě toho se Shotterová snaží lidi přesvědčovat, že stojí za to zachránit z útulku i handicapované kočičky. 

Zdroje:  metro.co.uk

Nejnovější články