Načítání obsahu, prosím počkejte

Je to pes, není to pes? Muž proměnil svůj bizarní sen ve skutečnost

3. 1. 2023 – 9:12
0
Je to pes, není to pes? Muž proměnil svůj bizarní sen ve skutečnost Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Někteří mazlíčci mají díky svým chovatelům téměř pohádkový život. Proto se není co divit, když si někdo v nadsázce povzdechne, že bych chtěl být svým psem. Japonec Toco ale tuhle myšlenku převedl do skutečnosti - stal se svým vlastním psem...

Muž z Japonska vynaložil dva miliony jenů (asi 340 tisíc korun), aby si splnil svůj celoživotní sen stát se psem. Ve svém realisticky vypadajícím kostýmu kolie dělá prakticky všechno, co dělají skuteční psi. Jen se trochu bojí, aby si o něm přátelé nemysleli, že je divný.

Toco, který dokumentuje svůj čtyřnohý život ve videích na YouTube, si v loňském roce objednal na míru šitý kostým u specializované firmy Zeppet. Jeho výroba trvala zhruba 40 dní po opakovaných zkouškách a úpravách.

Jakmile svůj drahocenný kostým dostal, začal se Toco učit, jak se má chovat jako pravý pes. Na zveřejněných videích se převaluje, hraje frisbee, odpočívá v hamace, žere napodobeninu psího krmení a dokonce vrtí ocasem.

Rád se venčí

Svá videa zveřejňuje už několik měsíců a nasbíral téměř 11 tisíc předplatitelů, ale svou identitu neprozradil. V rozhovoru s novináři přiznal, že se bojí, jak na tuto jeho zábavu budou pohlížet jeho blízcí.

„Jen zřídka to svým přátelům prozrazuju, protože se bojím, že si budou myslet, že jsem divný,“ řekl. „Moji přátelé a rodina vypadali hodně překvapení, když zjistili, že jsem zvíře,“ dodal. Přitom prý o tom, že se stane psem, snil už od dětství.

Jako pes rád chodí na procházky, ale aby nepoutal pozornost kolemjdoucích, lehá si na zem a napodobuje pohyby skutečných psů. Zatímco se Toco obává reakce svých přátel, na internetu se najdou mnozí, kteří ho podporují.

„Mám takovou radost! Je skvělé vidět, jak jsi splnil svůj sen,“ napsal jeden z komentujících. A další dodal: „Bože, co bych dal za podobný kostým! Ale chtěl bych krokodýlem.“

 

Nejnovější články