Načítání obsahu, prosím počkejte

Chlapec strávil 542 nocí ve stanu. Vybíral tím peníze na psí charitu

29. 9. 2022 – 17:52
0
Chlapec strávil 542 nocí ve stanu. Vybíral tím peníze na psí charitu Ashley spaním ve stanu vybírá na psí charitu. Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Třináctiletý Brit Ashley spal 542 nocí ve stanu na zahradě v anglickém hrabství Hertfordshire. Vybral díky tomu 10 tisíc liber na psí charitu. 

První měsíc spal venku pouze pro radost, potom začal lidi žádat o příspěvky na psí charitu. Nakonec vybral 10 tisíc liber (283 tisíc korun), které věnoval organizaci, která zachraňuje psy v Rumunsku.

Ashley spal ve stanu poprvé jednu noc loni v březnu a „zjistil, že to je opravdu zábava“. „První týden bylo sedm stupňů pod nulou, ale spaní venku se mi líbilo čím dál tím víc,“ řekl Ashley. Společnost ve stanu mu dělal i jeho vlastní pes Bertie, společně přečkali i bouřky, vyprávěl chlapec. „Byla to zábava, ale někdy to bylo opravdu těžké,“ přiznává.

Hoch pochází z rodiny, která se stará o opuštěné psy už dlouhá léta, jednoho dokonce zachránili na Kypru. Ashleyho stanování inspirovalo i jeho kamarády, kteří po jeho oslavě narozenin také všichni měsíc spali ve stanech na zahradách.

Zdroje:  ČTK , BBC

Nejnovější články