Načítání obsahu, prosím počkejte

Opuštěný ochrnutý retrívr našel novou rodinu. A s ní i možnost pohybu

28. 2. 2022 – 8:40
0
Opuštěný ochrnutý retrívr našel novou rodinu. A s ní i možnost pohybu Olivia se svou zachránkyní a novou paničkou | zdroj: Profimedia/SWNS

Když bylo fence zlatého retrívra Olivii tři měsíce, spadla tak nešťastně, že si zlomila páteř a ochrnula od krku dolů. Veterinář ji odmítl utratit, a tak se jí majitelé vzdali. Díky adopci našla tu nejlepší možnou rodinu, která jí kromě lásky dala i šanci na pohyb - díky na míru vyrobenému růžovému vozíčku.

I když se může zdát pes v podobném stavu jako odsouzený k životu v útulku, téměř ihned si štěně adoptovala Mariana Camargo de Oliveirová z Brazílie. „Když jsem ji adoptovala, nemohla se ani hnout,“ říká de Olivierová s tím, že byla šokovaná nedostatkem lásky a empatie ze strany původní rodiny

Bezmocnému štěňátku pořídila speciální na míru vyrobený invalidní vozík. A hned v zářivě růžové barvě, aby bylo fence veselo. Zároveň s Olivií absolvovala dlouhých sedm měsíců intenzivní rehabilitace a fyzioterapie. Díky tomu fenka nabrala dost svalové hmoty, aby zvládla udržet tělo ve vozíku a částečně používat alespoň jednu nohu. Do té doby ji vozila na procházky alespoň v kočárku.

Nyní čtyřletá Olivie díky vozíku skotačí stejně divoce jako její psí „sourozenci“. Pohybu si užívá naplno a jako veselý pes v růžovém vozíku a růžových doplňcích si zaslouženě užívá milé pozornosti okolí. A když zrovna nevyráží do okolí, ráda plave a užívá si jízdy autem. Kromě vozíku tedy musí mít kvůli ochrnutí i plenku, ta však jí podle de Olivierové ani za mák neubírá na kráse.

Zdroje:  Metro UK , Profimedia/SWNS

Nejnovější články