Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak vyvenčit psa, když nemůžete ven?

21. 3. 2020 – 10:36
0
Jak vyvenčit psa, když nemůžete ven? Pomůže s venčením psa dron? (ilustrační foto) | zdroj: Profimedia

Lámete si hlavu, jak v době karantén a omezeného vycházení co nejbezpečněji vyvenčit svého miláčka? Muž z Izraele na tento problém vyzrál vskutku šalamounsky s pomocí moderní technologie.

Jak tedy vyvenčit psa, aniž byste vyšli na ulici? S pomocí dálkově ovládaného dronu! Aspoň tak vyřešil svůj problém Izraelec, který připevnil vodítko psa k létajícímu stroji a pro svého čtyřnohého kamaráda tak udělal nevšední procházku na dálku.

zdroj: youtube.com

Z tohoto venčení, které působí trochu jak z futuristického filmu, navíc vzniklo video, které se rychle začalo šířit napříč sociálními sítěmi. Z dronu a malého psíka se tak stali hvězdy internetu. Konec videa je navíc doplněný o vzkaz, který lidem říká, aby zůstali v bezpečí doma, ale rozhodně nezapomínali na štěstí svých psích miláčků. 

Venčení s pomocí dronu je pochopitelně spíše úsměvná internetová zajímavost, než skutečné praktické řešení. Malý létající stroj by reálně většinu psů na uzdě neudržel. Kdyby se chlupáči zničehonic rozhodli, že se bez ohledu na vodítko pořádně proběhnou, tak byste se se svým dronem nejspíš museli rozloučit. U nás je navíc používání dronů především ve městech značně omezeno. 

S venčením psů s pomocí dronů se ale pochopitelně již nějakou dobu seriózně experimentuje. Stále se ale nejedná o dotažená a praktická řešení, na ty si nejspíš budeme muset ještě pár let počkat. Prozatím by taková verze psí procházky měla zůstat raději jen internetovou zajímavostí.

Pokud jste majiteli dronu, tak spíše podobně neexperimentujte. V tom lepším případě byste mohli řešit rozbitý dron, v tom horším zatoulaného nebo zraněného pejska. 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články