Načítání obsahu, prosím počkejte

Jak slavný návrhář dopřál modrooké krásce nóbl život

Jak slavný návrhář dopřál modrooké krásce nóbl život Rok 2015: Slavný tvůrce a podobizna jeho mazlíčka | zdroj: Profimedia

Letos zesnulý Karl Lagerfeld patřil k nejslavnějším módním návrhářům světa. Velkou popularitu však získala i jeho kočka Choupette! Dá se říci, že patří k nejprofláklejším zvířecím celebritám světa. A žije si opravdu luxusně. 

Choupette nicméně Lagerfeld neměl přímo od koťátka. Původně tato krásná kočka plemene Birma patřila modelovi Baptiste Giabiconimu. Choupette pobývala u Lagerfelda jen dočasně, když Giabiconi odjel do zahraničí, nakonec však ve svém přechodném působišti už zůstala. 

Její první kontakt se světem sociálních sítí nastal v roce 2012, a to prostřednictvím twitteru. Velice rychle získala spoustu pozornosti. A později vznikl i její instagramový účet. Choupette ovšem není jen "celebrita sociálních sítí".

Účastnila se, ještě za Lagerfeldova života, třeba i módního focení s modelkou Laetitiou Casta i různých reklam. V roce 2015 její páníček zmínil, že jen za předchozí rok Choupette vydělala tři miliony eur.

Choupette se také hned dvakrát objevila na titulní straně časopisu Vogue, jednou po boku Gisele Bundchenové a podruhé s Lindou Evangelistou. A stala se i inspirací pro módní kolekce. 

profimedia-0248821503 Taška Karl Lagerfeld inspirovaná Choupette | zdroj: Profimedia

Kočičí celebrita samozřejmě má i vlastního bodyguarda, dvojici komorných, které se starají o její krásu a blaho, vlastní knihu a baští jen ze značkových misek dobré jídlo. 

Choupette je navíc vedle instagramového účtu věnován i web

Výstřední Lagerfeld během svého života prohlašoval, že by si svou zbožňovanou kočičí parťačku vzal, pokud by to bylo možné. A že nikdy netušil, jak moc se může člověk zamilovat do zvířete. 

Když 19. února letošního roku zemřel, oděla se i Choupette, alespoň na animovaném videu, do smutečního... 

O budoucnost své kočičí krasavice se Lagerfeld nicméně před smrtí jistě postaral. 

 

Zdroje:  Instagram , Wikipedia.org , elle.cz

Nejnovější články