Načítání obsahu, prosím počkejte

Čím víc oušek, tím větší roztomilost. Kotě se čtyřma ušima dobývá internet

26. 11. 2021 – 10:37
0
Čím víc oušek, tím větší roztomilost. Kotě se čtyřma ušima dobývá internet Midas je neuvěřitelně roztomilá kočička | zdroj: Profimedia

Čtyřměsíční koťátko Midas, které se narodilo pouliční kočce v turecké Ankaře, na sociálních sítích sbírá fanoušky po desetitisících. Získalo si je nejen svou roztomilostí, ale hlavně jedinečným vzhledem - kvůli genetické mutaci má čtyři ouška.

Málokdo by před prohlédnutím fotek Midy věřil, že dvojnásobný počet uší může vypadat tak roztomile! Jenže počet fanoušků, kteří Midu sledují na sociálních sítích, za šest týdnů vzrostl z nuly na více než 111 tisíc. 

Koťátko adoptovala Canis Dosemeciová s rodinou poté, co jej objevili spolu s dalšími pěti sourozenci na jednom z dvorků v Ankaře. Ujali se ho, protože se báli, že kvůli svému zdravotními handicapu o něj nebude zájem. Doma pak kočičku pojmenovali Midas podle mytického krále s oslíma ušima. 

Přestože má Midas čtyři ušní lalůčky, má jen dva zvukovody, takže podle veterináře nemají ouška navíc na sluch žádný vliv. Kromě uší má kotě problém ještě s čelistí, i u ní jde zřejmě o genetickou mutaci. 

Jinak je ale Midas podle Dosemeciové úžasné hravé koťátko, které miluje mazlení. Navíc je tak roztomilé, že se prý doma netrhnou dveře, jak si ho chtějí všichni z okolí zblízka prohlédnout a vyfotit. 

Zdroje:  Huffington Post , Indian Express

Nejnovější články