Načítání obsahu, prosím počkejte

Manželé cestují po celém světě. Ubytování si „platí“ hlídáním domů s mazlíčky

10. 3. 2022 – 8:47
0
Manželé cestují po celém světě. Ubytování si „platí“ hlídáním domů s mazlíčky Hlídané mazlíčky berou i na výlety | zdroj: Profimedia

Mají rádi zvířata a rádi cestují, tak proč to nespojit? Britský pár dal výpověď v práci, prodal dům a cestuje po světě. Místo v hotelech bydlí zdarma u lidí, kterým hlídají domácí mazlíčky.

Manželé Johnathon a Julie Ashworthovi jsou profesionálními hlídači mazlíčků. Kdo nějaké zvíře chová, ví, jak těžké je najít pro něj hlídání během dovolené. Právě na to manželé, kteří hledali způsob, jak cestovat po světě s omezeným rozpočtem, vsadili. Zaregistrovali se na Trusted House Sitters, ubytovací platformě podobné Airbnb, která spojuje majitele mazlíčků a hlídači. 

Prvních několik hlídání se otrkávali, seznamovali s chovateli, hlídali „pod dozorem“ a když nasbírali dostatek kladných hodnocení, začali se poohlížet po vzdálenějších destinacích. Procestovali velkou část Velké Británie, hlídání je ale zavedlo i do Francie, Španělska, Thajska, Austrálie nebo Spojených států.

Bydleli v různých domech, včetně vil a venkovských staveních a vedle psů a koček se už starali i o koně, králíky, zakrslé prase, želvu, křečky nebo slepice. Sedm týdnů například strávili v honosné vile v Kalifornii, kde hlídali dva ridgebacky. 

Žít jako místní a užít si zábavu s mazlíčkem

Pár prý pobyt v cizí domácnosti bere spíš jako příležitost cestovat a žít jako místní, než jako skutečnou dovolenou. Navíc v jejich případě nejde o obyčejné zalévání květin, vyvenčení dvakrát denně a doplňování misek s vodou a krmivem. Snaží se, aby se zvířata během pobytu bavila, takže je berou i na různé výlety.

Do sítě hlídačů se zaregistrovali v roce 2018 a kromě kratší vynucené pauzy během pandemie, kdy se museli vrátit do Británie a dočasně žít v karavanu, jsou stále na cestách. Výdaje na cestování pokrývají provozováním malého internetového obchodu a svá dobrodružství popisují na instagramu a na svých webových stránkách, kde i radí lidem, jak s hlídáním mazlíčků začít.

Dnes jsou z nich už ostřílení hlídači s více než padesátkou pětihvězdičkových hodnocení, takže pokud o nějaký pobyt stojí, zpravidla ho i dostanou. „Jsme opravdu velmi žádaní, což je krásné,“ řekla Ashworthová CNN s tím, že často u nich o pobytu nerozhoduje ani tak destinace, jako konkrétní zvíře. „Jsme milovníci zvířat. Občas vidíme mazlíčka a zamilujeme se do něj,“ vysvětluje. 

Zdroje:  CNN

Nejnovější články